Mijn wenkbrauwen zijn dunner geworden, hoe komt dit?  

‘ Vroeger had ik hele dikke wenkbrauwen en nu bijna niks meer, hoe kan dat?’
Nou net als je hoofdhaar kunnen wenkbrauwhaartjes (en wimperhaartjes) ook ‘dunner’ worden. Dit kan liggen aan verschillende factoren:
• ‘overplucking’ (te veel en te lang epileren)
• ouder worden / hormonale veranderingen
• erfelijke aanleg
• medicijngebruik
• voeding
• stress
Soms kun je er wat aan doen en soms niet.

Bij overplucking heb je te veel haartjes geëpileerd. Als je je wenkbrauwhaartjes te vaak en te lang geëpileerd hebt, is zelfs de kans aanwezig dat er geen of alleen dunne en zwakke haren terug groeien. Wees dus heel voorzichtig met het epileren van je wenkbrauwen. 
TIP! Laat het doen door een pro.

Als je je wenkbrauwen dagelijks goed verzorgt, kan je het proces van ouder worden van de wenkbrauwhaartjes vertragen. Helemaal onderaan lees je hoe.

Denk je dat je hormoonspiegel of medicijngebruik voor haarproblemen zorgt raadpleeg dan een arts. Bij een chemokuur is het algemeen bekend dat haaruitval een gevolg kan zijn, lees even de bijsluiter van jou medicatie wie weet is dat de reden wel.

Je voedingspatroon kun je gemakkelijk zelf aanpassen. Vergroot je dagelijkse inname van foliumzuur, mineralen zoals zwavel en vitamines A, B3 en E. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid van je haren. Er zijn veel websites die je informeren in welke voedingsmiddelen deze belangrijke stofjes zitten. Ik adviseer je om altijd goed naar je voeding te kijken. Naast een goeie haargroei heeft het nog 100 duizend andere voordelen. 

Ohnee stress. We hebben het allemaal wel eens en het doet ons niet veel goeds. Ik ga nu even heel simpel zeggen en ik weet dat het veel lastiger is: Gebeurtenissen of omstandigheden die je stress bezorgen kun je het beste zo snel mogelijk aanpakken. Daar profiteert je hele lichaam van. Kun je er niks aan doen accepteer dan dat de situatie is zoals die is. Wees lief voor jezelf. 


Wenkbrauwen kunnen ook weer aangroeien

Gelukkig kunnen wenkbrauwhaartjes ook weer aangroeien, alsss de haarfollikels nog intact zijn. Door ouderdom, erfelijke aanleg of te lange periode epileren is er een kans dat de follikels afsterven. En iets wat dood is, kan niet meer tot leven gewekt worden. Haarfollikels die wel nog intact zijn kun je met een goed wenkbrauwenserum weer activeren. 

Hierboven hadden we het ook over voeding en vitamines. Ik zou zeggen verdiep je daar eens in, je krijgt er veel voor terug. 

Je wenkbrauwen en eigenlijk al het haar groeit in de zomer harder dan normaal. Dit heeft te maken met het lekkere weer en doordat je normaal gesproken veel actiever bent. Door de betere doorbloeding komen de voedingsstoffen sneller bij je haarzakjes. Waardoor je haren dus ook een boost krijgen.

Nog even een leuk feitje. Wist je dat de kant waar je vaker op slaapt vaak minder haar heeft. Dit komt door de wrijving met je kussensloop. Bij een katoenen kussensloop is dit erger dan bij een satijnen of zijde kussensloop. Hierbij glijdt je haar er makkelijker langs, waardoor je haarschubben minder snel beschadigd raken.

Scroll naar boven