Tips voor jou first time brazilian wax

Net geschoren en ja hoor de eerste stoppels zijn alweer voelbaar, irritant!
Een simpele oplossing is een Brazilian Wax, maar dit is voor vele toch wel erg spannend. Benen wijd en je letterlijk blootgeven aan iemand die je nog nooit eerder hebt gezien. En dan hoor ik van veel klanten ‘ Is dat nou niet raar, een vagina waxen?’ of ‘ Zie je ook wel eens vajayay’s die er gek uitzien?’ 
tromgeroffel….
Nee ik vind mijn werk niet raar. Of ik nou de schaamstreek aan het waxen ben of ik wax een been, het resultaat wat ik wil behalen blijft hetzelfde: een kale en zachte huid, love it!  Dus daar focus ik me ook helemaal op.
En dan de tweede vraag, wat is gek? Ik heb zelf eigenlijk geen ideaal beeld bij een vagina, maar ik merk dat daar vaak anders over gedacht word. Voor mij bevatten ze allemaal hetzelfde en heb je dat, net als bij mensen, in alle vormen, maten en kleuren. 

Belangrijk om te weten voordat je je first time Brazilian wax gaat boeken. 

Let it grow, let it grow, let it groww
Je haartjes laten groeien. Het beste wat je kunt doen is 2 weken voor je wax afspraak stoppen met scheren, want de behandeling slaagt veel beter als de haartjes wat langer zijn. Bijwerken is dus niet nodig. Heerlijk heb je daar even geen omkijken naar. 

AUUUW of valt dat toch wel mee? 
Ik zou liegen als ik zeg dat je van een Brazilian wax niks voelt. Echter verschilt dit van persoon tot persoon. De ene vindt het enorm meevallen, voor een ander voelt de eerste behandeling als een marteling. Het grote voordeel is wel, wanneer je regelmatig waxt (en niet tussendoor scheert) worden je haartjes steeds zachter en dunner, waardoor een Brazilian Wax elke afspraak minder pijnlijk is. 

Adem in.. Adem uit… 
Ontspannen helpt echt! Het is niet heel makkelijk om rustig te blijven, vooral de eerste keer niet want alles is nieuw. Maarrr hoe meer stress, hoe meer pijn! Ik heb gelukkig ook een aantal trucjes die vaak helpen om me klanten lekker te laten ontspannen. Ik kan namelijk heel goed kletsen. 

Ik ben ongesteld, en nu? 
Zit je middenin je bloody mary week, dan vind je het misschien fijner om de waxafspraak te verzetten. Niet omdat het onhygiënisch is (het lukt prima met een tampon in), maar omdat je tijdens je menstruatie gevoeliger bent voor pijn. Erg comfortabel zal het daarom niet zijn, maar uiteindelijk weet je zelf het beste wat je aankan.

Losse kleding
Na de behandeling is het veel fijner als je kale flamoes verpakt zit in loszittende kleding. Strakzittende kleding kan gaan schuren, dus om ingegroeide haartjes en irritatie te voorkomen is een katoenen slip (géén syntetische!) en een loszittende broek of jurkje (zonder panty!) een beter idee.

Zo een heleboel info. Heb je nog vragen kun je deze natuurlijk altijd stellen via een appje of een mail. 

Scroll naar boven