just relax, I got your back! (and legs, and arms, shoulders hands and feet)

Wat is cupping massage?

Een diepwerkende en ontspannende massage met het gebruik van cups die ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf ontgift. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Met de cups glijd ik over je lichaam heen. Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden al je afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden. Hierdoor wordt je doorbloeding gestimuleerd en krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. Je kunt het misschien wel raden: hoe meer zuurstof en voedingsstoffen, hoe beter dit is voor je lichaam en geest. Voor vele ook niet onbelangrijk heel goed voor de kwaliteit van je huid.

Wat doet een cupping massage?

Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, ( dit zijn dus alle slechte/ ongezonde stoffen/ blokkades in je lichaam) omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid. Zoals ik hierboven al aangaf wordt je doorbloeding hierdoor gestimuleerd en krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. Dit is ontzettend goed voor je gezondheid en lichaam.

Waar cupping je ook mee kan helpen is het volgende. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, is er een kans dat ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. Er blijven dan namelijk een hoop afvalstoffen achter in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte, verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen. Waardoor de klachten verminderen. 
Cupping massage is echt een aanrader voor iedereen! Je voelt je verlicht alsof er een last van je af valt, het is lekker ontspannen en gezond.

Overige behandelingen TK Beauty

Voorzorg cupping massage

Nazorg cupping massage

Door het vacuüm trekken van de huid kunnen er verkleuringen optreden van licht tot donkerrood/blauw. Deze plekken verminderen langzaam en zijn na ongeveer een week verdwenen, soms duurt het wat langer. Nu vraag je jezelf natuurlijk gelijk af: doet dit pijn? Het antwoord is nee, vaak voelen de klanten er niks van. Af en toe kunnen plekken gevoeliger zijn. Dit komt vaak doordat de spieren vastzitten.  Als het voor jou pijnlijk aanvoelt kun je dit aangeven, dan kan ik de druk verminderen. 

Na de massage kunnen de plekken wat beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en houd je huid goed warm om de afvoer van de afvalstoffen te bevorderen. Ook kan je urine donkerder zijn in verband met het afvoeren van afvalstoffen. 

Waar is cupping massage allemaal goed voor?

Veelgestelde vragen

 Het antwoord is nee, vaak voelen de klanten er niks van. Soms kan je natuurlijk voelen dat het ergens iets gevoeliger is, omdat het dan vaak vast zit op deze plekken. Maar echt pijnlijk is het niet. Als het voor jou pijnlijk aanvoelt kun je dit ook zeggen, dan kan ik de druk verminderen. 

Er kunnen verkleuringen optreden van licht tot donkerrood/blauw. Dit komt door de zuigkracht die de cups uitoefenen op de bloedvaten. Deze plekken verminderen langzaam en zijn na ongeveer een week verdwenen, soms duurt het wat langer. Het is geen teken dat de massage pijnlijk is. Integendeel, cupping voelt juist lekker aan. De eventuele rode of blauwe plekken na een cupping zijn dus normaal en geen reden tot bezorgdheid.

Nee helaas niet. Door de vele afvalstoffen die er worden afgevoerd, raad ik het af. Ook omdat er punten gemasseerd worden die de weeën kunnen opwekken. 

Your body speaks listen to it!

Be good to yourself

Scroll naar boven