A bikini is for a season, waxin is for a reason...

Wat is waxen

Waxen is een methode om jouw ongewenste lichaams- of gezichtshaar te verwijderen. Hierbij worden de haartjes samen met de haarwortel weggehaald. De haartjes kunnen tot wel twee weken helemaal wegblijven en komen zachter en dunner terug.  Ik mag mezelf inmiddels specialist noemen op dit gebied en dat is belangrijk. Als waxen niet goed wordt gedaan kan het een pijnlijke en vervelende ervaring zijn terwijl dit niet nodig is. 
Ik maak gebruik van een unieke wax met elastische bestandsdelen. Voordat ik begin kijk ik welk huidtype jij hebt en kies op basis hiervan een passende wax.  De producten die ik gebruik zijn rijk aan vitamines. Hierdoor wordt de huid direct verzorgd, gehydrateerd en gereinigd. Alles is dierproefvrij, één van de kenmerken van TK Beauty. 

Processed with VSCO with f2 preset

Waarom waxen?

Waxen is één van de beste manieren om je lichaamshaar te laten verwijderen. In vergelijking met anderen methodes heeft waxen veel voordelen. Zo is het één van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. 
 De welbekende ontharingscrèmes raad ik af. Ze hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Ook is scheren geen fijne ontharingsmethode. Door het scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze worden afgesneden. Doordat de haartjes supersnel weer terug groeien, kan je vaak binnen een dag weer opnieuw beginnen. Ook heb je tijdens het scheren last van harde stoppels, huidirritaties en haar-ingroei. 

Als je ervoor kiest om te gaan waxen zul je hier geen last meer van hebben. Tijdens het waxen worden de haartjes samen met de haarwortel verwijderd, dit zorgt voor een gladdere en mooie huid gedurende een langere periode. Ook groeien de haartjes lekker zacht en dun terug (en geen jeuk!). Het kan zelfs de haargroei verminderen. 
Shave everyday or wax once a month?

Wax it off!

Hygiene

Goede hygiëne is één van mijn eisen in de salon, daarom werk ik altijd met handschoenen aan en komt double dipping bij mij niet voor!

No Double-Dipping beleid betekend dat mijn spatels nooit meer dan één keer worden gebruikt. Zo kunnen er geen kruisbesmettingen ontstaan. Ook zorgt het ervoor dat de wax schoon blijft en het garandeert ultieme hygiëne. Na elke klant wordt de kamer gereinigd. Ik vind het belangrijk dat je jezelf ook op kan frissen dus zijn er hygiënische doekjes aanwezig.

Spannend?

Is het je allereerste keer dan zal je het erg spannend vinden. Geen zorgen, bij TK hebben wij daar ervaring mee. Ik begin altijd met wat te drinken en een gezellige babbel. Vervolgens start ik de behandeling en nemen we er rustig de tijd voor. Waxen is niet geheel pijnloos, maar naar mate je vaker komt zal je merken dat het steeds minder wordt. Dit komt doordat je haartjes veel dunner terug groeien. Verder is het afhankelijk van de hoeveelheid haar, hoe vast het haar zit, hoe moe of gestrest je bent, je hormonen en houd rekening met je cyclus; 1 week nadat je ongesteld bent geweest is ideaal.  Zorg er voor dat je comfortabele kleding meeneemt die niet te strak zit. Heb je vragen en/of opmerkingen voel je vrij om deze uit te spreken.

Voorzorg waxen

Hier lees je over de voor- en nazorg van jouw waxbehandeling, zodat je het maximale uit de behandeling kan halen. Heb je na het lezen nog vragen over de behandeling stuur me dan gerust een berichtje..

Haarlengte

Het belangrijkste is je haar laten groeien. Je moet ongveer 2 tot 3 weken de haartjes laten groeien om het beste resultaat uit je behandeling te halen. Hierbij is het heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. 

Verzorging van de huid

Om het beste resultaat uit de behandeling te halen is het belangrijk dat je  twee dagen voor je waxafspraak het gebied dat je wil gaan waxen even goed scrubt.  Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren recht opstaan, op deze manier zorg je ervoor dat alle haartjes extra goed meekomen met de wax. Gebruik een zachte scrub, eentje die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken voor je gezicht.

Voor aanvang van de behandeling wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Bij TK Beauty liggen er ten alle tijden opfrisdoekjes klaar.

Check je medicatie

Wanneer je medicatie gebruikt, wil ik je vragen om mij hiervan op de hoogte te stellen. Sommige medicijnen zoals steroiden of anti-acnemedicijnen (Roaccutane) verdunnen de huid, dan is het niet verstandig om te waxen. Wanneer je huid dunner is, kan waxen agressief zijn en veel meer irritatie veroorzaken. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met opnemen.

Voor aanvang van de behandeling wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Bij TK Beauty liggen er ten alle tijden opfrisdoekjes klaar.

Geen alcohol van tevoren

Een paar glazen wijn tegen de stress lijkt misschien een goed idee, maar niets is minder waar. Alcohol (en caffeïne) bevatten namelijk ingrediënten die je huid nog gevoeliger maken – en dat is precies wat je wil voorkomen… Koffie, alcohol of energiedrank voor je behandeling raad ik af.

Nazorg waxen

De eerste 24u – 48u na je behandeling

De eerste 24 – 48  uur na je wax behandeling raden wij een aantal dingen af. De poriën staan namelijk direct na je behandeling open en de huid kan hierdoor makkelijk geïrriteerd raken. Het eerste is het gebruiken van crèmes, douchegel en deo. Ook sporten, naar de sauna of het zwembad gaan en de zonnebank kan leiden tot een geïrriteerde huid. Daarom raadt TK je aan om hier even mee te wachten. Pas ook op met een te warme douche. De huid is wat gevoelig na een behandeling dus te hoge temperaturen kunnen vervelend aanvoelen.

Scrubben!

5 dagen na een wax behandeling is het erg belangrijk om te gaan scrubben. De haartjes worden na elke wax beurt wat zachter en kunnen daarom wel eens gaan ingroeien. Om dit te voorkomen is scrubben erg belangrijk. Scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd hierdoor kunnen de haren gemakkelijker door de opperhuid groeien. Wil je zeker zijn van een scrub die ook echt wat doet voor je huid en ook 100% natuurlijk is dan kan je de scrub van TK Beautylounge kopen die bij ons in de salon te koop is.

De huid

Na het waxen kan er wat irritatie optreden, zeker als je het voor de eerste keer doet. Dus don’t freak out wanneer er wat roodheid te zien is, dat is te verwachten. Het kan ook voorkomen dat je wat kleine puntbloedinkjes krijgt, maar dit is ook niets om je zorgen over te maken.

Het hangt heel erg van je huidtype af hoe jouw huid reageert op waxen. Aan de hand van hoe je huid reageert, zal ik je adviseren over welke producten je kan gebruiken op je huid na het waxen, om de irritatie te verminderen. Er zijn ook mensen die helemaal geen irritatie ervaren na het waxen, het ligt helemaal aan je eigen huid!

 

Voordelen waxen

Veelgestelde vragen

We kunnen allemaal dingen bedenken die prettiger zijn (zoals een fijne massage) maar pijn doet het zeker niet. Juist omdat ik werk met de juiste techniek is dit zo goed als pijnvrij

Een brazilian wax betekent dat je gehele schaamstreek wordt onthaard. Al je schaamhaar wordt verwijderd, ook van je schaamlippen en tussen je bilnaad. Als je toch nog ergens haar wil behouden kun je dit natuurlijk van te voren aangeven. Tijdens een bikini wax worden alleen de haren verwijdert die je kunt zien als je een bikinibroekje aan hebt. 

Je kunt je laten waxen als je haartjes ongeveer 2 mm zijn. De meeste klanten komen gemiddeld na 4 tot 5 weken na hun laatste afspraak weer terug.

Scroll naar boven